Leksaksbilar i plast

Leksaksbilar och andra fordon i plast är det absolut vanligast förekommande idag oavsett om du besöker en leksaksaffär på stan eller surfar runt på internet för att köpa leksaksbilar. Och precis som med allt annat så finns det olika typer av plaster och kvalitén kan variera något enormt från plast till plast. Det finns idag plaster som är miljövänliga då de producerats av återvunnen plast som tillexempel plastpåsar eller plastflaskor. Fördelen med plastleksaker och leksaksbilar i plast är att de ofta är hållbara om plasten håller en hög kvalitet och att de är enkla att tvätta av vilket är en stor fördel om leksakerna blir smutsiga av tillexempel utomhuslek. Under kategorin leksaksfordon i metall beskriver vi att många metallbilar idag har ett chassi, eller underrede, i plast men här vill vi tipsa om några varumärken som till 99 procent består av plast. Ofta är ju hjulaxlar och eventuella skruvar i metall.

Leksaksbilar i plast är populära för lek både inomhus och utomhus. Här ser vi en leksaksbil från Wader.
Här ser vi en populär leksaksbil i plast från den polska tillverkaren Wader.

Plasto

Den finska leksakstillverkaren Plasto tillverkar leksaksfordon i plast på Åland i egen fabrik. Företaget är känt för sina utomhusleksaker anpassade för lek i sandlådor och på stranden med sina starkt färgade leksaksfordon ofta i färgerna gult, rött eller blått där varumärket Plasto tydligt är utmärkt i vitt på de svarta hjulen. Tillverkningen sker av återvinningsbara material utan giftiga kemilakler vilket innebär att leksaker från Plasto kan förgylla många lekstunder för barn i alla åldrar. Du hittar Plasts leksaker i de flesta välsorterade leksaksbutiker oavsett om du besöker en fysisk leksaksbutik eller handlar på internet.

Viking Toys

Söker du plastleksaker av hög kvalitet är det svenska varumärket Viking Toys ett populärt varumärke som designar och producerar säkra och hållbara leksaker för barn mellan 1-5 år. Företaget och deras färgglada leksaksfordon är uppskattade världen över. Tack vare den mjuka plasten av hög kvalitet är produkterna mycket hållbara och tål stora påfrestningar av tuff lek och väder och vind.

Dickie Toys

Dickie Toys är ett varumärke från den tyska leksakstillverkaren Simba Dickie Group som grundades 1982 och finns representerade över hela världen. I koncernen finns även populära varumärken som Majorette, Märklin och Big. Just varumärket Dickie Toys producerar och saluför leksaksbilar i högkvalitativ plast anpassade för barn i alla åldrar. Leksaker från Dickie Toys finns i många leksaksaffärer både på stan, i varuhus och självklart online i e-handelsbutiker. Förutom egna produkter produceras leksaksfordon under licensierade varumärken som till exempel Brandman Sam, Byggare Bob och Bilar (Cars) med populära Blixten McQueen i huvudrollen. Köper du en leksaksbil från Dickie Toys är du garanterad hög kvalitet och många roliga lekstunder.

Wader

Det polska företaget Wader-Woźniak är ett av de ledande europeiska företagen som tillverkar leksaker och deras varumärke Wader pryder många färgglada leksaksbilar i plast som ofta är anpassade för utomhuslek. Givetvis producerar Wader andra leksaker utöver bilar men det är ofta bilarna märkta med Wader som förknippas starkt med leksakstillverkaren Wader-Woźniak. Leksakerna från Wader är tillverkade av hållbar och högkvalitativ plast och flera större modeller anpassade att sitta på klarar vikter på upp till 100 kilo. De flesta leksakerna från Wader klassas som utomhusleksaker och håller i många år och kan förvaras i sandlådan, på balkongen eller utomhus på gården utan att försämras nämnvärt.