Miljövänliga leksaksbilar

Idag är hållbarhet för samhälle och miljö oerhört viktigt och även om det idag finns miljövänliga plaster tillverkade av återvunnet material är det ändå många som önskar leksaksfordon i ekologiskt naturmaterial som till exempel trä, gummiträ, naturgummi eller bambu. Utöver material så är även de flesta leksaker målade med någon färg och här är det så klart viktigt att färgerna är giftfria och det speciellt om de är avsedda för små barn som gärna stoppar leksaker i munnen. Alla vill ha bra leksaker och ofta är man som konsument beredd att betala extra om man vet att till exempel den leksaksbil man önskar köpa till sitt barn håller hög kvalitet, är hållbar för miljön och samtidigt är säker för barnet.

Miljövänliga leksaksbilar som är säkra och hålbara för vår planet är ett populärt val när man köper leksaker till barn.
Vår miljö och jordens resurser är begränsade och därför är det viktigt att välja leksaker med omsorg. På bilden ser vi en leksaksbil i trä med färgade hjul.

PlanToys

Det thailändska varumärket PlanToys är i Sverige, och en stor del av övriga världen, välkänt för sina ekologiska, miljövänliga och säkra leksaker gjorda av gummiträ från gummiträdet som det ej längre går att utvinna gummi från. På så vis kan du och ditt barn njuta av underbar lek med leksaker som producerats på ett hållbart sätt för miljön och målade med vattenbaserade färger med naturliga färgämnen. PlanToys har dessutom ett eget material som de kallar PlanWood som är konstruerat av sågspån som tas tillvara och binds samman med ett medel som är helt organiskt (naturligt) och fritt från gifter. Leksaksbilar och andra leksaker från PlanToys är idag ett vanligt inslag i de flesta barns lekrum.

Green Toys

Varumärket Green Toys från USA producerar plastleksaker av 100 procent återvunnen plast från till exempel mjölkkannor som är huvudmaterialet i leksaker från Green Toys. Ibland kompletteras med plast från andra produkter. Plasten samlas ihop från sophanteringen och tvättas därefter innan den strimlas och produceras till exempelvis nya leksaksbilar, andra leksaksfordon och leksaker. Green Toys använder sedan naturliga mineralbaserade färgämnen för att färglägga sina leksaker på ett hållbart och ekologiskt sätt.